Højbodal


Koldtappet dansk honning

Et honning år


Medlem af Dansk Biavler Forening DBF

Sidste nyt

Frisk flydende honning
Fantastisk lækker - KLAR NU

Ring, da vores mail ikke fungere i øjeblikket

Godt at vide

Vi har et par bihuse incl. bifamilier til salg.
Gode og sunde dyr. Bihuse i træ.
RING og hør nærmere. God pris.

Der er altid mulighed for at ringe til Bent fra Højbodal i Stenlille/Sorø
Tlf. 20 83 71 12
Bent ved alt om honning.
Kontakt

Honning biernes tilstand.

Bierne har det godt.

honning bi

Et honning år



Fremstilling af honning strækker sig over hele året. Hver måned indeholder særlige opgaver, for at holde bistaderne igang.

Sådan fremstilles dejlig dansk honning uden opvarmning.

At fremstille honning er et gammelt håndværk, i dag suppleret af elektrisk maskineri.

tavlerne åbnes

Tavlerne hentes fra bistaderne og bivoksen fjernes så honningen kan løbe ud.

honningen slynges

Honningen slynges. Nyslynget honning til friske jordbær, det er bare det bedste.

flydende honning

Honningen flyder.



Januar

vinterstemning

Januar er den måned hvor alt udstyr kigges efter. Der laves nye tavler og nye stader fremstilles, hvis der er brug for det.
Bierne passer på dronningen i bistadet og bruger af det sukker som bistader er fyldt af. Bierne holder en konstant temperatur i midten af bistadet på omkring 37 grader.

Februar

et år med bier og honning

Februar går med at kigge efter mus.
Musene elsker varmen i bistaderne, men er ødelæggende, så de skal fanges og holdes ud med gitter for staderne.

Marts

et år med bier og honning

Marts bruges til at kigge udstyr efter.
Der kan så småt tænkes på forårfodring, men bierne skal være udrensede først.

April

et år med bier og honning

April er måneden hvor bierne igen flyver ud.
Det første eftersyn for sygdomme er nu.

Maj

et år med bier og honning

Maj er en skøn måned. Der er blomster overalt.
Der sættes honning magasiner på, og gøres klar i slynge rummet.

Juni

et år med bier og honning

Juni måned er friske jordbær med nyslynget honning en himmelsk spise.
Den første forårshonning kan slynges. der skal nye magasiner på.

Juli

et år med bier og honning

Juli er en travl måned.
Der skal slyges honning.
Det er nu der skal startes yngel pleje og nu der skal avles nye dronninger hvis der er brug for det.

August

et år med bier og honning

August er fortsat travl for både bier og biavler.
Bierne skal fodres og der er honning at slynge.
De nye dronninger skal på plads. Det er tid til at bekæmpe varoa miden, for at undgå sygdom.

September

et år med bier og honning

September, nu skal der fodres til vinteren.

Oktober

et år med bier og honning

Oktober, alt pakkes ned for vinteres og bierne skal have vinter ro.

November

et år med bier og honning

November er sidste chance for oxalsyre behandling.
Nu er det tid til at tænke på andre ting end bierne.
Det giver et dejligt pusterum og energi til næste års arbejde med honningbierne.

December

et år med bier og honning

December skal nydes med vinterens ro og julens glæder.
Hvis lysten melder sig til ar pulsle med bierne, er der helt sikkert noget materiale der kan ordnes og gøres klar til foråret.